Čestitka uz imenovanje ravnatelja mons. Svaline kooadjutorom Srijemske biskupije


Ravnatelj Caritasa BiH, mons. Tomo Knežević, uputio je u ponedjeljak 11. listopada čestitku novoimenovanom srijemskom biskupu koadjutoru mons. Fabijanu Svalini

Cijenjeni novoimenovani biskupe koadjutore Srijemske biskupije,

Cijenjeni dosadašnji ravnatelju Hrvatskog Caritasa,

I do nas u Caritas Bosne i Hercegovine stigla je vijest od četvrtka, 7. listopada 2021. god., da Te papa Franjo imenovano biskupom koadjutorom Srijemske biskupije, nekoć dijela nadbiskupije Tvoje dosadašnje pripadnosti Đakovačko-osječke nadbiskupije, a sada samostalne biskupije. Već sljedeća dana u petak, 8. listopada 2021. god., u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu usmeno sam Ti izrekao ljudske, vjerničke i svećeničke čestitke i molitve uz zahvalu u svoje ime i u ime svih djelatnika Caritasa Bosne i Hercegovine zaželivši Ti svako dobro i Božji blagoslov.

Prilika je ovo i u pisanom obliku izreći iskrenu zahvalu za uzajamnu suradnju, tijekom tvoga mandata ravnatelja Hrvatskog Caritasa, između Caritasa Bosne i Hercegovine i Hrvatskog Caritasa, posebno u „Akciji Tjedna solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini“ koju je Hrvatska biskupska konferencija povjerila Hrvatskom Caritasu. Mi u Caritasu Bosne i Hercegovine, uz iskrene ljudske čestitke, vjerničke i svećeničke molitve, želimo Ti puno snage i Božjeg blagoslova u novoj službi koju Ti Crkva povjerava preko pape Franje. Budi pastir, koji u suradnji sa svim svećenicima i vjernicima, vodi povjereno stado hrabro, odvažno i ispunjen iskrenim predanjem i pouzdanjem u Božju providnost.

Uz iskreni pozdrav i molitve iz Caritasa Bosne i Hercegovine

Mons. Tomo Knežević, ravnatelji i djelatnici

(caritas.ba)


long