Drugi šleper pomoći potrebitima u Ukrajini


U nedjelju, 26. lipnja ispred studentskog doma Dompes u Mostaru krenuo je novi šleper pomoći za potrebite u Ukrajini. Donaciju za pomoć darovala je HKM Berlin u visini 17.300 Eura i Udruga Marijine ruke iz Međugorja u visini 11.000 KM

U nedjelju, 26. lipnja 2022. ispred studentskog doma Dompes u Mostaru krenuo je novi šleper pomoći za potrebite u Ukrajini. Pomoć će biti dostavljena franjevačkom samostanu u mjestu Seredne, a u ime fratara Ukrajini preuzet će je tamošnji provincijal fra Danyil Stanislav Botwina i gvardijan fra Petro Botwina.

U Serednu je oko 300 prognanika od kojih se neki vrate kućama, a dođu novi iz drugih krajeva. Iz Seredna se pomoć razvozi i u druge krajeve.

Donaciju za ovaj šleper pomoći darovala je Hrvatska katolička misija Berlin (fra Zvonko Tolić) u visini 17.300 Eura i Udruga Marijine ruke iz Međugorja u visini 11.000 KM. Potporu za prijevoz dala je HFP. Za pomoć prolaska kroz Hrvatsku i Mađarsku te ulazak u Ukrajinu pomogli su veleposlanici BiH, Nj. E. Aleksandar Vranješ u Zagrebu i Nj. E. Biljana Gutić-Bjelica u Budimpešti. Provincijal i gvardijan poslali su poruku zahvale u ime svih potrebnih. Veleposlanstvo Ukrajine u BiH je dalo dokument preporuke da pomoć dođe do Ukrajine, a pomoć je odvezao ponovo vozač Drago Ostojić. (caritas.ba/kta/i.s.)


long