Održan sastanak mobilnih timova za psihološku i medicinsku podršku

Tijekom posjete Caritasa Češke mobilni timovi iz Banja Luke, Orašja i Zenice susreli su se na zajednički sastanak sa predstavnikom Caritasa Češke kako bi razmijenili iskustva te poslušali primjere dobre prakse iz Češke.

U Doboju, 29.09. 2014. Održan je sastanak mobilnih timova za psihološku i medicinsku podršku poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini. Na sastanku sudjelovali su predstavnici Caritasa Češke Martin Zamazal, i Caritasa Austrije Wolfgang Lindner, mobilni timovi Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i Caritasa Banjolučke biskupije, kao i predstavnici Caritasa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.
Na sastanku mobilni timovi iz Bosne i Hercegovine imali su priliku čuti o djelovanju Caritasa Češke nakon katastrofe, pripremljenosti prije katastrofe, i koordinaciji. Nakon kratkog predavanja članovi mobilnih timova s predstavnicima Češke i Austrije razmijenili su svoja iskustva, mišljenja, potrebe i probleme s kojima se susreću u svom svakodnevnom radu.
Nakon sastanka predstavnici Češkog i Austrijskog Caritasa sa Caritasom Banja Luka, Caritasom Vrhbosanske nadbiskupije i Caritasom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine posjetiti će poplavljena područja u Banja Luci, Orašju i Zenici od 30.09. do 03.10. 2014. Mobilni timovi će zajedno sa predstavnicima iz Češke i Austrije jedan dan raditi u svakom od navedenih mjesta sa korisnicima nastradalim u poplavama u svibnju 2014.