"Poziv na sudjelovanje u humanitarno - ekološkoj akciji "Bocu & Limenku daj i volontiRAJ"


Nadbiskupijski centar za pastoral mladih pozvao je na humanitarno - ekološku akciju "Bocu i Limenku daj i volontiraj". Caritas Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine podržava akciju i poziva sve da nam se pridruže.

Poštovani građani i građanke Sarajeva,

 
Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II organizira humanitarno - ekološku akciju za pomoć stanovnicima Posavine, koji su izgubili imovinu u katastofalnim poplavama.
Humanitarna akcija realizira se u sklopu treće volonterske akcije mladih “72 sata bez kompromisa”, koja se održava od 26. do 28.09.2014.na širem prostoru BiH.
U Sarajevu će se organizirati humanitarno -ekološka akcija prikupljanja plastičnih boca i limenki, simboličnog naziva “Bocu & Limenku daj i volontiRAJ”.
Cilj akcije je prikupiti što više tona plastičnih boca (svih vrsta i boja) ili limenki, koje će volonteri sortirati i pakovati u skladištu u zgradi Centra “Ivan Pavao II”, na adresi Gatačka 18 – Švrakino selo.
Svu prikupljenu ambalažu će otkupiti i reciklirati firma Rudar Kompany iz Breze, a novac od ambalaže će se odmah nakon akcije transparetno donirati stanovnicima sela iz Posavine.
Ovom prilikom pozivamo sve stanovnike Sarajeva da daju svoj doprinos akciji na način da do 27.09. prikupljaju plastičnu ambalažu koju koriste u svojim domovima ( boca od vode, soka, mlijeka, jogurta, šampona, omekšivača ili limenke) i da je doniraju kako bi smo prikupili što više novaca za sanaciju kuća.
Ovom malom gestom pružate konkretnu pomoć, iako ne dajete novac direktno, ali i razvijate ekološke vrijednosti, te promičete važnost reciklaže.
Svu prikupljenu ambalažu, tj. Vašu donaciju možete donijeti svaki radni dan u prostorije Centra – Gatačka 18, od 08 do 16 sati.
Za građane koji žele pomoći akciju, a nemaju mogućnosti osobno donijeti ambalažu, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II osigurat će volontere koji će 26. i 27. rujna/septembra preuzimati od Vas donaciju, odnosno ambalažu.
Ne dopustite da prestanemo pomagati ljudima koji su već mjesecima u teškim životnim problemima. Širimo i živimo humanost, solidarnost i čuvajmo prirodu !!!!
Za sve dodatne informacije možete pozvati broj 033 766 225, a više informacija o Akciji pratite putem web stranice www.mladicentar.org, kao i putem medija.
 
Organizator projekta – Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II”

long