Tridesetogodišnja suradnja Caritasa iz Mantove i Zagreba


Dugogodišnji prijatelj Caritasa Zagrebačke nadbiskupije don Luigi Milani sa suradnicima stigao je u nedjelju 26. lipnja iz talijanske Biskupije Mantova u dvodnevni posjet Caritasu Zagrebačke nadbiskupije i Caritasu Sisačke biskupije.

U zagrebačkom Caritasu upoznali su se s teškoćama koje donosi vrijeme nakon potresa i korone te razgovarali o daljnjoj suradnji i projektima kojima zagrebački Caritas nastoji odgovoriti na potrebe sve većeg broja korisnika. Obišli su i sedmeročlanu obitelj iz Čučerja koja je uslijed potresa ostala bez krova nad glavom te razgovarali o teškoćama obnove i mogućim načinima pomoći. Caritas Biskupije Mantova već se od prvog dana, u suradnji sa zagrebačkim Caritasom, uključio u pomoć potresom stradalim obiteljima.

Prije povratka u Mantovu gosti su posjetili Caritasove domove na Savici i u Brezovici te korisnicima podijelili prigodne darove bez kojih nikada ne dolaze u Zagreb.

Don Luigi Milani s ponosom je istaknuo da se, nakon trideset godina dolaska u Hrvatsku i suradnje na pomoći potrebnima, u Zagrebu već osjeća kao doma. Promjene pastoralnih službi i obveza proteklih trideset godina nikada mu nisu bila prepreka da njeguje, razvija i promiče suradnju s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, a to želi nastaviti i ubuduće.

Ravnateljica s. Jelena Lončar zahvalila je don Luigiju za dugogodišnju suradnju i ustrajnu podršku te iskazala radost zbog nastavka suradnje Caritasa Mantova i Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u novim izazovima i društvenim okolnostima. (caritas.ba/ika)


long