Zdravstvena radionica u Caritasovom centru za prihvat beskućnika u Osijeku


Zdravstvenu radionicu III. godine provedbe programa „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ u četvrtak, 23. lipnja 2022. u Caritasovom centru za prihvat beskućnika u Osijeku održala je nova suradnica Centra i voditeljica Zdravstvene radionice, medicinska sestra u mirovini Katica Krček.

Prvi dio radionice bio je predviđen za mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi, a uvedena je i nova kategorija ovog kratkog sistematskog pregleda – vaganje i mjerenje obujma struka. U drugom dijelu radionice voditeljica je korisnicima Centra govorila o depresiji i odnosu između duhovnog i fizičkog zdravlja.

Često se liječimo na krivi način i previše pažnje pridajemo tjelesnom liječenju, a kada počnemo raditi na sebi i liječenju duše, fizičke bolesti nestaju – naglasila je K. Krček.

Program „Resocijalizacija beskućnika – Budimo im podrška na putu do samostalnosti“ financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Sadržaj ovog materijala u isključivoj je odgovornosti Caritasa i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. (caritas.ba/ika)


long