Buško jezero: Duhovne vježbe za ravnatelje i djelatnike Caritasa u BiH i RH


Ovogodišnje duhovne vježbe, zajedničke su za Caritas u BiH i RH, a svojim zajedništvom i sadržajem bit će duhovno obogaćenje za sve nazočne!

U Duhovnom centru otaca karmelićana „Zidine: Karmel sv. Ilije“ na Buškom jezeru kod Tomislavgrada, ispunjenim karmelskom klimom i karmelskom širinom otaca karmelićana prema planu i dogovoru dvojice nacionalnih ravnatelja mons. Tome Kneževića i fra Tomislava Glavnika, predvođenih hercegovačkim franjevcem fra Mariom Knezovićem održat će se po prvi puta zajedničke duhovne vježbe za ravnatelje i djelatnike Caritasa u BiH i RH od petaka u podne, 6. listopada, pa do nedjelje popodne, 8. listopada 2023. god.

Završetak duhovnih vježbi bit će euharistijsko slavlje s narodom u novouređenoj samostanskoj crkvi koje će, uz predsjedanje predsjednika vrhbosanskog nadbiskupa i Caritasa BiH mons. Tome Vukšića i uz koncelebraciju nazočnih ravnatelja i otaca karmelićana, animirati djelatnici svih Caritasa svojim aktivnim sudjelovanjem i to molitvom, pjesmom i pratnjom na gitarama.

Svi nazočni ravnatelji Caritasa u BiH i RH, nakon zajedničkog objeda krenut će u Dubrovnik na ovogodišnji susret predsjednika, nacionalnih i nad/biskupijskih ravnatelja Caritasa u Republici Hrvatskoj i Caritasa u Bosni i Hercegovini, a koji se održava u Dubrovniku od nedjelje popodne, 8. listopada, pa do srijede ujutro, 11. listopada 2023. godine. (caritas.ba)


long