Dubrovnik: Susret predsjednikâ, nacionalnih i nad/biskupijskih ravnatelja Caritasa u HR i BiH


Ovogodišnji sastanak bit će prilika izreći ljudsko i vjerničko HVALA uz pravljenje novih koraka u mogućim sadržajima zajedničkog karitativnog djelovanja i nastupa!

I ove godine nastavlja se praksa održavanja godišnjeg susreta predsjednikâ, nacionalnih i nad/biskupijskih ravnatelja Caritasa u Republici Hrvatskoj Caritasa i u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnji susret održat će se u Dubrovniku od nedjelje popodne, 8. listopada pa do srijede ujutro, 11. listopada 2023. god.

Sastanku će nazočiti predsjednik Hrvatskog Caritasa varaždinski biskup mons. Bože Radoš, uz izočnost i ispriku predsjednika Caritasa Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. dr. sc. Tomo Vukšić zbog termina vezanog za Hrvatsku inozemnu pastvu u Vierzehnheiligenu u Njemačkoj, zatim dvojica nacionalnih ravnatelja fra Tomislav Glavnik i mons. Tomo Knežević kao i lijepi broj ravnatelja ili predstavnika nad/biskupijskih Caritasa iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ravnatelji nacionalnih Caritasi Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine pripremili su i usuglasili cjelokupni program temeljem svih pristiglih prijedloga. Dubrovnik će tih dana biti središte karitativnog razmišljanja, govorenja i predlaganja Crkve u hrvatskom narodu. (caritas.ba)


long