Novi ravnatelj Caritasa Srbije posjetio Caritas BiH

U četvrtak, 18. studenoga 2021., novi ravnatelj Caritasa Srbije posjetio Caritas Bosne i Hercegovine!

Novi ravnatelj Caritasa Srbije o. Mihaia Gherghela u četvrtak, 18. studenog 2021. god.,  posjetio je u Sarajevu Središnjicu Caritas Bosne i Hercegovine. Dobrodošlicu uz čestitke i dobre želje u novoj službi koju mu je Crkva povjerila, poželio mu je aktualni ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević zajedno s djelatnicima.

Bila je ovo prilika iznijeti mišljenje i predstaviti cjelokupnu sliku života i rada Caritasa na prostorima Jugoistočne Europe na svim razinama, posebno dvaju nacionalnih Caritasa koje predstavljaju, a koji su dio velike obitelji Caritasa Internationalis i Caritasa Europe. Posebna pozornost posvećena je pitanju mjesta i uloge dvaju nacionalnih Caritasa unutar Caritasove obitelji u Europi, jer su nastali u poratnom i postkomunističkom vremenu i djeluju u takvom društvenom i europskom okruženju, a koje ne pripada Europskoj uniji.

Kroz razgovor predstavljena je dosadašnja suradnja, koja je do sada bila jako dobra, i izrečene su želje za buduću suradnju dvaju nacionalnih Caritasa, posebno u zajedničkim i regionalnim projektima zajedno s drugim nacionalnim Caritasima na prostoru Jugoistočne Europe. Izrečena je spremnost Caritasa BiH, posebno kroz razgovor s djelatnicima, davanja dodatne potpore kroz zajedničke i regionalne projekte, a u kojima sudjeluju i drugi nacionalni Caritasi zemalja Jugoistočne Europe s drugačijim društvenim i cjelokupnim ustrojstvom. (caritas.ba)