Migranti u Bosni i Hercegovini 2022.


Migrantska situacija u Bosni i Hercegovini - službene i dostupne informacije IOM-a (Međunarodna organizacija za migracije)

Cijenjeni posjetitelji mrežne stranice Caritasa BiH,

Živimo u vremenu migracijskih događanja kako u Bosni i Hercegovini i u našem okruženju tako i diljem Europe i svijeta. Sve je više upita, posebno djelatnika raznih medija, koji traže konkretne odgovore na brojna pitanja vezano na migrante u Jugoistočnoj Europi, posebno na prostoru Bosne i Hercegovine.

Mi u Caritasu Bosne i Hercegovine, osim naših aktivnosti i projekata za migrante koje provodimo s nad/biskupijskim Caritasima u BiH, želimo i informativno pomoći svima koji traže odgovore na ovo aktualno pitanje posebno na prostoru Bosne i Hercegovine. I zato smo se odlučili koristiti službene i dostupne informacije IOM-a (International Organization for Migration – Međunarodna organizacija za migracije) koji se bavi svim aspektima migracija, a koje su na engleskom jeziku. Ovaj prilog želimo tijekom narednog osvježavati najnovijim informacija zavisno od zaprimanju istih! (caritas.ba)

Ažurirano 9.2.2023.


long