30 godina suradnje Caritasâ biskupije Mantova i Zagrebačke nadbiskupije


Ravnatelj Caritasa biskupije Mantova Matteo Amati u pratnji župnika Župe sv. Petra i Pavla apostola u Guidizzolu don Luigia Milanija i dvoje suradnika posjetili su od 18. do 20. veljače Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Izaslanstvo iz Italije primila je ravnateljica Caritasa s Jelena Lončar sa suradnicima. Za vrijeme srdačnog i otvorenog sastanka oživljena su brojna iskustva bogate i neprekinute tridesetogodišnje suradnje započete u vrijeme Domovinskog rata, razmijenjeni su izazovi današnjeg vremena te dogovoren nastavak suradnje.

Tako će mladi iz Biskupije Mantova i ove godine tijekom srpnja volontirati u Kući za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici.

„Bila su to tri desetljeća nezaboravnih susreta i dirljivih trenutaka koji i danas ispunjaju srca korisnika, volontera i zaposlenika zbog čega našu suradnju na obostrano, a posebno na zadovoljstvo korisnika, nastavljamo dalje“, poručila je s. Jelena Lončar.

Za vrijeme boravka u Hrvatskoj delegacija iz Italije posjetila je Kuću za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici te jednu obitelj iz okolice Zagreba koju pomaže don Luigi sa župljanima Župe sv. Petra i Pavla apostola u Guidizzolu, a za koju tijekom korizme prikupljaju dodatnu pomoć za uređenje i opremanje derutnog stambenog prostora. (caritas.ba/ika)


long