Božićne priredbe u vrtiću Sveta Obitelj

U petak, 17. prosinca 2021. i u utorak 21. prosinca 2021. održane su božićne priredbe djece iz Dječjeg vrtića Sveta Obitelj i Caritasova Obiteljskog savjetovališta/Produljenog boravka. Božićna druženja, susreti i priredbe održani su u nekoliko navrata kako bi se poštovale trenutačne epidemijske mjere i spriječilo širenje korona virusa.

Djeca su i ove godine obilježila nadolazeće božićne blagdane različitim scenskim nastupima kao što su ples, recitacije, igrokazi i pjesme. Od ove godine, Caritasov Produljeni boravak dio je programa SUPERAR-a. SUPERAR surađuje s profesionalnim glazbenicima kako bi djeci ponudio pristup kulturnom obrazovanju i pozitivnom utjecaju glazbe. Ravnateljica vrtića, s. Kata Ostojić nazočne je pozdravila, a posebno uzoritog kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita vrhbosanskog koji je i predsjednik Caritasa, zatim načelnika općine Ilidža gosp. Nermina Muzura, predsjedatelja općinskog vijeća gosp. Tarika Stambolića, umjetničku direktoricu SUPERAR-a gđu. Almu Karić i ravnatelja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirka Šimića. Uz riječi dobrodošlice svim gostima, pozdravila je i gosp. Đorđa Jovančića, direktora škole Basics kojemu je kardinal Puljić ovom prilikom uručio dar djece i roditelja vrtića Sveta Obitelj – glazbeni instrument flautu koju će koristiti djeca slabijeg imovinskog stanja ove škole. U ovaj mjesec radosti, mira i darivanja, ovakav čin pokazuje snagu zajedništva i ljubavi. Kardinal je uručio i nagrade za tri najbolja literarna rada na temu Caritas i prijateljstvo koju su dobili dječaci Andro Boban, Boris Josipović i Leon Mak Veljović.

Na poseban način, ravnateljica se zahvalila i svim roditeljima koji su iskazali svoje povjerenje ovom vrtiću te zaželjela čestit Božić i sretnu Novu godinu.

Božićna priredba bila je prava svečanost za roditelje i goste u kojoj su sudjelovala djeca svih odgojnih skupina i razreda, a bila je i prilika da se roditeljima pokaže sve ono što se s djecom radilo u vrijeme adventa. O prekrasnoj priredbi svjedoče sretna dječja lica i zadovoljstvo njihovih roditelja koji su imali priliku nakon priredbe počastiti se kuhanim vinom i čajem uz ugodno društvo i lijepu božićnu glazbu, prenosi mrežna stranica Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. (caritas.ba/kta)