Caritas BiH nastavlja provedbu međunarodnog projekta BRACT

U Šapcu je od 15. do 19. lipnja 2022. održan treći trening u okviru B.R.A.C.T. projekta - Jačanje zajednice kroz kulturu i umjetnost, a kojega financira EU.

Ovom prigodom su mladi iz Bosne i Hercegovine, Albanije i Srbije učili o vidovima komunikacije s umjetnicima i lokalnom zajednicom kroz BRACT metodologiju koje je prezentirala trenerica iz Italije.

Aktivnostima BRACT projekta namjerava se potaknuti volontersko djelovanje mladih, nudeći im prigodu za učenje o inovativnoj umjetničkoj metodologiji, a koja koristi umjetnost za izgradnju zajednice i promicanje socijalne uključenosti.

Sudionicima je ovo bio treći susret s BRACT metodologijom. Tijekom prethodnih susreta mladi su se upoznali s idejnim tvorcima projektne metodologije, detaljno su učili o metodama i alatima BRACT-a, a sada je u fokusu bila komunikacija kako sa umjetnicima tako i sa lokalnom zajednicom. U nastavku projekta mlade očekuje studijska posjeta Albaniji nakon koje će biti spremni da u svojim lokalnim zajednicama Bosne i Hercegovine, Albanije i Srbije organiziraju slične razmjene. Cilj projekta je prenijeti najbolje prakse širom Balkana, prilagođavajući postojeću metodologiju potrebama i mentalitetu lokalnih zajednica.

Projekt BRACT provodi Caritas Bosne i Hercegovine, zajedno s partnerima: Caritas Šabac (Srbija), Ambasadoret e Paqes (Albanija) i Municipale Teatro (Italija). Projekt je financiran sredstvima Europske Unije kroz Erasmus+ program. (caritas.ba)