Caritas Internationalis poziva na potpisivanje peticije za prekid vatre na Bliskom Istoku


Alistair Dutton, glavnik tajnik Caritasa Internationalis iz Vatikana uputio je cijeloj Caritasovoj konfederaciji u Svijetu poziv na potpisivanje peticije za prekid vatre na Bliskom istoku, kojoj se pridružuje i Hrvatski Caritas.

Alistair Dutton, glavnik tajnik Caritasa Internationalis iz Vatikana uputio je cijeloj Caritasovoj konfederaciji u Svijetu poziv na potpisivanje peticije za prekid vatre na Bliskom istoku, kojoj se pridružuje i Hrvatski Caritas.

Sada kada se bliži vrijeme došašća, itekako smo svjesni boli koja proizlazi iz besmislenog rata u Svetoj zemlji, gdje je Isus rođen. Istodobno, težimo utjelovljenju istinske nade i izražavanju solidarnosti sa sukobima diljem svijeta, posebice onima u Svetoj zemlji.

U duhu suosjećanja i solidarnosti koji definira Caritas Internationalis, upućujem vam hitan i srdačan poziv da se pridružite globalnim naporima zagovaranja trenutnog prekida vatre u Svetoj zemlji. Ova inicijativa, koju vodi Prekid vatre odmah , poziva pojedince i organizacije da daju svoj glas cilju koji nadilazi granice i zahtijeva našu kolektivnu pozornost potpisivanjem globalne peticije.

Zapravo, današnji 1. prosinca 2023. označava kraj prekida vatre, što nas je potaknulo da pozovemo cijelu Carotasovu konfederaciju da se ujedini kroz ovu simboličnu akciju i potpiše peticiju #CeasefireNOW . Ovu peticiju već su podržali Caritas Jeruzalem, Caritas MONA i Caritas Internationalis, kao i 788 organizacija iz preko 80 zemalja i više od 980.000 pojedinaca. Njezina svrha je pojačati globalni poziv na trenutni prekid vatre, s ciljem zaštite i spašavanja života.

Cilj ove peticije je mobilizirati 2,2 milijuna ljudi diljem svijeta, što je jednako broju Palestinaca koji žive u Gazi. Peticijom se pozivaju svi svjetski čelnici, Vijeće sigurnosti UN-a i akteri na terenu da odmah poduzmu mjere kako bi spriječili humanitarnu katastrofu.

Caritas Internationalis vas sve poziva da se pridružite peticiji #CeasefireNOW i pomognete skupiti 2,2 milijuna potpisa putem:

Prevedene verzije otvorenog pisma nalaze se u privitku na: engleski , francuski , njemački , japanski , talijanski , arapski , turski i hebrejski .

Dok se približavamo vremenu došašća, držimo se nade, prateći one koji pate diljem svijeta, a posebno se solidarizirajmo s našim kolegama u Caritasu Jeruzalem i Caritasu MONA rekao je Alistair Dutton, glavni tajnik Caritasa Internationalis. (caritas.ba/caritas.hr)


long