Caritas Riječke nadbiskupije započinje s projektom „Moja obitelj ili mobitel“


Caritas Riječke nadbiskupije u subotu 25. studenog s početkom u 9 sati u Auli pape Ivana Pavla II. na Trsatu započinje s projektom „Moja obitelj ili mobitel“.

Projekt je osmišljen tijekom rada s mladima, osobito u pastoralu, gdje je primijećeno da korištenje mobitela loše utječe na mentalno zdravlje mladih i njihove obiteljske odnose. „Razmišljajući o tome, došli smo na ideju pokrenuti projekt koji bi mladima dao novu perspektivu i omogućio obiteljsko zajedništvo na drugačiji način. Naziv projekta: ‘Moja obitelj ili mobitel’, donosi misao da između mobitela i obitelji ponekad biramo, a odabir obitelji uvijek donosi mir i radost.“, poručila je voditeljica projekata nadbiskupijskog Caritasa Šarbela Mioč.

Projekt će se odvijati u svih sedam dekanata Riječke nadbiskupije, a prve na redu su župe trsatskog dekanata i na susret su pozvani krizmanici s roditeljima. U sklopu događanja održat će se najprije dvije radionice, jedna za mlade, a druga za roditelje, a zatim i treća, zajednička, na kojoj će roditelji i djeca imati priliku sagledati korištenje mobitela na jedan sasvim novi način te dobiti ideje kako ostvariti obiteljsko zajedništvo bez mobitela, kazala je Mioč. Nakon radionice slavit će se misa i čuti svjedočanstvo, a program će završiti obiteljskim objedom.

Radionice su osmislile i vodit će teolog, psiholog i psihoterapeut Sanda Smoljo Dobrovoljski i psihoterapeut i rehabilitator Zorica Janković. Događaj će animirati mladi iz Centra za mlade „Bl. Miroslav Bulešić“.

Zainteresirani za ovaj ili neki od narednih susreta mogu se prijaviti putem e-mail adrese: projekti.caritas@ri-nadbiskupija.hr. (caritas.ba/ika)


long