Caritas Sisačke biskupije sudjeluje u obnovama kuća u naselju Kanak


Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije, obnovila je kuću obitelji Jambrec u sisačkom naselju Kanak te sudjeluje i u opremanju drugih kuća na tome području, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Kuća je prošle godine pretrpjela velika oštećenja u zločinu prilikom kojega je stradala supruga Miroslava Jambreca te je ranjeno nekoliko mještana i izazvan je požar na obližnjim kućama. Miroslava Jambreca i njegovog malodobnog sina Gabrijela posjetio je u utorak 7. studenoga župan Ivan Celjak sa suradnicima, ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik i ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić.

Dom obitelji Jambrec bio je u potpunosti uništen i spaljen. Sisačko-moslavačka županija osigurala je sredstva u iznosu 60 tisuća eura za građevinske radove, izmjenu stolarije, podne obloge i popravak fasade, a Caritas Sisačke biskupije i Hrvatski Caritas pomogli su u opremanju kuće.

Veliku materijalnu štetu pretrpjela je i obitelj Goronja, čija je kuća u potpunosti uništena, a u kojoj su živjeli Tomislav i njegova majka Ljubica. Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Caritasom Sisačke biskupije, izgradit će potpuno novu kuću i za obitelj Goronja. Povratku na svoje dvorište posebno se veseli Tomislavova majka koja će ponovno moći obrađivati svoj vrt.

Posjetili su još i obitelj Miljenka Komosaram, koji je bio teško ranjen i još se oporavlja od događaja, te Nedu Šehića i njegovu tročlanu obitelj koja će se početkom iduće godine proširiti za još jednog člana, a Caritas će im osigurati potrebnu opremu za dolazak djeteta.

Sisačko-moslavačka županija, osim što je osigurala sredstva za obnovu jedne kuće i izgradnju druge kuće, pomogla je stradalim obiteljima i jednokratnim novčanim potporama, a Hrvatski Caritas također će pomoći kupnjom potrebne opreme za kuće, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije. (caritas.ba/ika)


long