Caritas Vrhbosanske nadbiskupije pomogao rudare

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije osigurao je 110 toplih obroka kako bi pomogao rudare koji su noć proveli promrzli na hladnoći i u izuzetno teškim uvjetima

Nekoliko stotina rudara iz sedam rudnika s područja Federacije BiH od utorka, 23. studenog je prosvjedovalo ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu kako bi iskazali nezadovoljstvo pravilnicima o plaćama i radnom učinku.

Na poziv Ministarstva za socijalni rad i politiku Sarajevske županije, Caritas Vrhbosanske nadbiskupije 24. studenog osigurao je 110 toplih obroka kako bi pomogao rudare koji su noć proveli promrzli na hladnoći i u izuzetno teškim uvjetima. Uz riječi zahvalnosti na samom obroku, rudari su kazali kako su jako zahvalni i za podršku i razumijevanje koje im je Caritas pružio i na taj način barem malo ublažio situaciju u kojoj se nalaze, prenosi mrežna stranica Caritas Vrhbosanske nadbiskupije. (caritas.ba/caritas-sarajevo.ba/kta)