Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao radionicu za djecu i roditelje iz Ukrajine


Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je u srijedu 21. veljače u zgradi Uprave Caritasa u Zagrebu radionicu za djecu i roditelje raseljene iz Ukrajine, koja su uključena u program osnaživanja pri Caritasovom Obiteljskom savjetovalištu.

Projekt „Pomoć ranjivim skupinama ukrajinskih izbjeglica u Hrvatskoj – Faza 2“ provodi se u suradnji s Hrvatskim Caritasom, a financiran je od strane Catholic Relief Services (CRS).

Uz četiri Caritasove zaposlenice, u radionici je sudjelovalo pet volontera i dvoje animatora osnovnoškolskog uzrasta.

Cilj radionice bio je potaknuti mlade i djecu iz Hrvatske na prihvaćanje drugih u njihovoj kulturnoj različitosti, drugačijem razmišljanju, na prihvaćanje pravila suradničkih odnosa, pronalazak zajedničkog rješenja i slično, istaknula je socijalna radnica i ADI savjetnica Irena Konda, koja je osmislila program i pripremila pomagala potrebna za njegovu provedbu.

Na kraju radionice u ime ravnateljice Caritasa s. Jelene Lončar, sudionike je pozdravila voditeljica Socijalne službe Ana Juratovac, koja im je zahvalila na odazivu i odličnoj suradnji. Zatim je volonterka vjeroučiteljica Ivana Klarić povela razgovor s volonterima i djecom o prijateljstvu i međuljudskim odnosima općenito.

Na sljedećoj radionici rad po skupinama vodit će polaznici osmih razreda uz podršku mladih volontera.

U kreativnom dijelu programa volonteri i djeca na radionici su naučila kako izraditi raznolike ukrase od šperploče, koji se pričvršćuju magnetima na podlogu, a to iskustvo prenijet će svojim vršnjacima na sljedećoj radionici. (caritas.ba/ika)


long