Caritasi Banja Luka i Mostar započinju zajednički program potpore skrbnicima osoba s demencijom u obiteljima


Povodom međunarodnog dana Alzeheimerove bolesti – 21. rujna – Caritas Banja Luka i Caritas Mostar, u okviru zajedničkog projekta “Život s demencijom”, najavljuju početak obuke za članove obitelji osoba oboljelih od demencije

Povodom međunarodnog dana Alzeheimerove bolesti – 21. rujna – Caritas biskupije Banja Luka i Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan, u okviru zajedničkog projekta “Život s demencijom”, najavljuju početak obuke za članove obitelji osoba oboljelih od demencije. Prijave zainteresiranih osoba za program obuke pod nazivom “PROmencija“ (PRO - Podrška Razmjena Obuka - program potpore skrbnicima osoba s demencijom u obiteljima), počinju u listopadu ove godine, izvijestili su iz Caritasa.

Uz priopćenje je također upućen Koncept za provedbu ciklusa obuka PROmencija s informacijama u vezi tema obuke, metodološkog pristupa, predavača i sl. koji se može pogledati OVDJE.

Ovisno o mjestu boravka, zainteresirane osobe mogu se obratiti Caritasu biskupije Banja Luka odnosno Caritasu biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan na sljedeći način:

Caritas biskupije Banja Luka

Kontakt osoba: Žaklina Garić

Tel.: 051 357 000

Email: info@caritas-banjaluka.ba

Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan

Kontakt osoba: Ana Pavlović

Tel.: 036 328 916

Email: caritas-mostar@tel.net.ba

(caritas.ba/kta)


long