Caritasov program „Mobilnost za naše starije“ uspješno se provodi osamnaest mjeseci

Projekt Caritasa Sisačke biskupije „Mobilnost za naše starije“ aktivan je od 1. siječnja 2021. zaključno s 31. prosincem 2022. godine, a u njemu trenutno aktivno sudjeluje 90 korisnika.

Kroz Caritasov projekt osobama starijima od 65 godina osigurana je dostava namirnica, lijekova i drugih potrepština. Kao najvažniji dio projekta pokazala se individualna usluga prijevoza, pratnje i podrške volontera, do željene lokacije u okolici: liječnika, stomatologa, ljekarne, trgovine, pošte, banke, prijatelja, članova šire rodbine i raznih dostupnih društvenih događanja, a s ciljem bolje integracije starijih osoba u život zajednice. Time je uvelike unaprijeđena kvaliteta života osoba starije životne dobi s područja općine Martinska Ves.

Caritas Sisačke biskupije program provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te u suradnji s Općinom Martinska Ves i Centrom za socijalnu skrb u Sisku. (caritas.ba/ika)