Čestitka uz imenovanje ravnatelja mons. Soddu biskupom

Ravnatelj Caritasa BiH, mons. Tomo Knežević, uputio je u petak 29. listopada čestitku novoimenovanom biskupu Monsignoru Francesco Antonio Soddu

Cijenjeni novoimenovani biskupe,

Cijenjeni dosadašnji ravnatelju Caritasa Italije,

Danas u petak popodne, 29. listopada 2021. godine, stigla je do nas u Sarajevo i u Caritas Bosne i Hercegovine radosna vijest da Vas je papa Franjo imenovao biskupom biskupije di Terni Narni e Amelia. Imenovanje Vas je zateklo u službi ravnatelja nacionalnog Caritasa Italije.

Mi u Caritasu Bosne i Hercegovine s radošću smo primili ovu vijest, jer smo u Caritasu Italije, na čijem čelu ste bili Vi i uz snažnu potporu Vaših suradnika, imali istinske prijatelje, posebno tijekom rata i vremena nakon rata pa sve do današnjeg dana. Svoju iskrenu zahvalu za pokazanu karitativnu širinu Caritasa Italije, u ime Caritasa Bosne i Hercegovine i biskupijskih Caritasa iz Sarajeva, Mostara i Banja Luke, izrekli smo tijekom zadnje posjete Caritasu Italije u Rimu krajem rujna ove godine u susretima s Vama osobno i Vašim vrijednim suradnicima. U vremenu kada su ove prostore, posebno prostore Bosne i Hercegovine, mnogi napustili, Caritas Italije ostao je na ovim prostorima i u cijeloj regiji sa svojim regionalnim uredom u zgradi Caritasa Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

U trenucima radosti i iskrenih čestitki izričemo Vam  zahvalu za sve što je Caritas Italije za vrijeme Vašeg mandata i uz potporu Vaših suradnika kako u Rimu tako i u Sarajevu uradio za nacionalni Caritas Bosne i Hercegovine i biskupijske Caritase u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci. Mi u Caritasu Bosne i Hercegovine, uz iskrene ljudske čestitke, vjerničke i svećeničke molitve zahvale, želimo Vam puno snage i Božjeg blagoslova u novoj službi koju Vam je Crkva povjerila preko pape Franje. Budite snažan pastir, koji u suradnji sa svim svećenicima i vjernicima, vodi povjereno stado hrabro i odvažno kao što ste vodili Caritas Italije s potpunim i nesebičnim pouzdanjem u Božju providnost.

Uz iskreni pozdrav i molitve iz Caritasa Bosne i Hercegovine

Mons. Tomo Knežević, ravnatelj i djelatnici