EU ti pomaže pokrenuti biznis – 4000 EUR za mlade poduzetnike kroz projekt Caritasa BiH


EU potpora zapošljivosti i mogućnostima zapošljavanja mladih u prekograničnom području - Your Job je projekt kojeg financira Europska unija u okviru Programa prekogranične suradnje BiH-CG

U Trebinju je 11. 3. 2024. godine upriličeno potpisivanje Ugovora i uručivanje opreme za poduzetnicu Sanju Kisin i njen obrt ''SP Hipnes“, a koji se bavi bavi dubinskim čišćenjem namještaja, tepiha i automobila. Navedena oprema je dodijeljena uz posredovanje EU prekograničnog projekta Your Job kojeg provodi Caritas Bosne i Hercegovine s partnerima.

Sanja Kisin je sudjelovala na obuci za inkubator poslovnih ideja u Sarajevu u veljači 2023. godine te aplicirala za potporu u okviru projekta Your Job. Njihov poslovni plan je ocijenjen visokom ocjenom te su ostvareni uvjeti za financiranje istog u opremi i pokrivanju dijela troškova repromaterijala.

Na potpisivanju sudjelovali su poduzetnica Sanja Kisin i Miroslav Valenta, voditelj projekta pri Caritasu Bosne i Hercegovine.

Projekt Your Job predstavlja dio šireg nastojanja Europske unije, Caritasa i partnera na pružanju potpore zapošljivosti i mogućnostima zapošljavanja mladih. Ovim se i sličnim projektima nastoji olakšati mladima, ali i drugim ranjivim skupinama, ulazak na tržište rada kroz jačanje njihovih kompetencija i vještina, pravodobnu profesionalnu orijentaciju, pružanjem prvog radnog iskustva i pokretanjem vlastitog poduzeća. Ova nastojanja će biti upotpunjena i okupljanjem šire koalicije nevladinih i vladinih organizacija kako bi ukazali na neophodne sustavne reforme u području zapošljavanja.

Europska unija kroz IPA II Program prekogranične suradnje BiH - Crna Gora financira projekt „Your Job“ s oko 360,000 eura bespovratnih sredstava. Provodi ga Caritas Bosne i Hercegovine, s partnerima: Fondacija Mozaik i Udruženje za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“ iz Sarajeva (BiH), kao i s Caritasom Barske nadbiskupije i Biznis start centrom Bar (CG). (caritas.ba)


long