Hrvatski Caritas donirao vatrogascima Grada Zagreba vodu za piće i energetske napitke


Hrvatski Caritas donirao je 33 palete vode i napitaka Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima, uslijed donacije bavarskih katolika.

Hrvatski Caritas je zahvaljujući inicijativi bavarskih katolika dobio na raspolaganje velike količine pitke mineralizirane vode i energetskih napitaka za potrebite građane Zagreba, domova za starije i domova za djecu koje vode Caritas ili su u sustavu  Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, koji su u prosincu podijeljeni navedenim ustanovama.

Paralelno pristigla je nova pošiljka koju je Hrvatski Caritas namijenio Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima, kojih ima 57 u sklopu Vatrogasne zajednice Grada Zagreba. Radi se o donaciji 33 palete vode i napitaka, težine 19,8 tona i vrijednosti 10.000 eura.

„Zvanje vatrogasca osobito je zahtjevno i iziskuje veliki tjelesni napor, koji posebno uslijed visokih temperatura požara i isijavanja topline i nošenja teške vatrogasne opreme i dišnih aparata mogu dovesti do dehidracije i životne ugroze za vatrogasca u intervenciji. Hrvatski Caritas je radostan što je na konkretan način bio posrednikom u pružanju pomoći vatrogascima, koji svakodnevno brinu za sigurnost ljudi i stvari u Gradu Zagrebu“, poručuju iz Hrvatskog Caritasa.

Hrvatskom Caritasu je u ime Javne vatrogasne postrojbe zahvalio Siniša Jembrih, zapovjednik JVP, a u ime Vatrogasne zajednice Grada Zagreba zahvalu je uputio predsjednik Srećko Bahlen. (caritas.ba/ika)


long