Hrvatski Caritas dopremio vrijednu donaciju od 130 bolničkih kreveta i ormarića korisnicima diljem Hrvatske


Dostavom 26 električnih bolničkih kreveta i ormarića Caritasima Gospićke i Šibenske biskupije te Splitsko-makarske nadbiskupije zaokružena je velika donacija kojom je posljednjih nekoliko dana u Hrvatsku iz Nürnberške klinike Hrvatski Caritas dopremio 130 kreveta i ormarića namijenjenih prvenstveno bolesnicima za koje u njihovim domovima skrbe članovi njihovih obitelji, a koje im na svojemu području posudbom na raspolaganje stavljaju nad/biskupijski Caritasi, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Donacija 130 bolničkih kreveta

Donacija 130 bolničkih kreveta

Ovu vrijednu i korisnu donaciju od Klinike u Nürnbergu ishodila je lokalna skupina iz Rednitzhembacha, koju u brojnim humanitarnim aktivnostima usmjerenima pomoći stradalnicima u nedavnom potresu u Banovini, ali i šire,  predvode Ivan Grof i Maria Eckert-Riegler. Osim nekoliko transporta hrane, odjeće, higijenskih potrepština i priručne opreme prikupljenih u Njemačkoj neposredno nakon potresa i dostavljenih u Banovinu – kao i nedavne donacije inkubatora, uređaja za EKG i defibrilatora dostavljenih Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku – aktivnošću ove građanske inicijative, uz suradnju Hrvatske katoličke misije Nürnberg, ovih je dana u organizaciji Hrvatskog Caritasa dopremljeno i sto trideset bolničkih kreveta i ormarića.

Osim korisnicima posudionica navedenih triju nad/biskupijskih Caritasa u Gospiću, Šibeniku i Splitu, krevete i ormariće iz ove donacije Hrvatski Caritas usmjerio je i bolesnicima na području Bjelovarske, Varaždinske, Krčke, Požeške, Porečke i Pulske biskupije te – putem Caritasa župe Ivankovo – Đakovačko-osječke nadbiskupije. Za potrebe Kirurškog odjela Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku dostavljeno je trideset kreveta i ormarića.

Hrvatski Caritas posljednjih godina – najčešće uz suradnju Hrvatskih katoličkih misija u europskim državama kao i pomoć Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu HBK te svjestan velikih potreba kroničnih i terminalnih bolesnika koji iz medicinskih ustanova bivaju otpušteni na kućnu njegu i za koje u često neprimjerenim uvjetima brinu članovi njihovih obitelji, ovakvim projektima nastoji pomoći nad/biskupijskim Caritasima da svojim korisnicima omoguće posudbu električnih kreveta i ormarića koji uvelike olakšavaju svakodnevnu njegu bolesnika. Kako se radi o rastućoj potrebi u svim područjima Republike Hrvatske, Hrvatski Caritas zahvaljuje za svaku inicijativu, posredovanje i potporu koja može unaprijediti zauzeto služenje Caritasove mreže diljem Hrvatske našim najugroženijim i najpotrebnijim sugrađanima. (ika/caritas.ba)


long