Izlet djelatnika Caritasa Đakovačko–osječke nadbiskupije i korisnika Centra za prihvat beskućnika


Pri završetku prve godine trogodišnjeg programa „Resocijalizacija beskućnika – Vratimo im vjeru u bolje sutra” djelatnici Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, stručni suradnici i korisnici Caritasovog centra za prihvat beskućnika su u srijedu, 10. travnja bili na jednodnevnom izletu u etno selu Karanac u Baranji, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Tom prilikom prošetali su kroz brojne nasade vinove loze na Banovom brdu, kroz čije pejzaže vijuga gotovo 8 km duga vinska cesta. Na posebnoj vinogradarskoj poziciji na lokaciji Karanačko brdo smješten je Vidikovac. Okružen je bezbrojnim čokotima vinove loze. Vidikovac je pravo mjesto za predah i uživanje u pogledu na nepregledne hektare vinograda, pejzaže hrvatskoga Podunavlja i grad Osijek. Potom su izletnici krenuli ka popularnoj Baranjskoj kući u Karancu gdje ih je dočekao ljubazni domaćin i proveo ih kroz povijest baranjskog sela i seljaka pokazujući stare zanate, predmete iz ranijih vremena te načine kako se nekad živjelo, radilo i gradilo u Baranji. Izlet djelatnika Caritasa, stručnih suradnika i korisnika Caritasovog centra za prihvat beskućnika nastavio se uz objed i okrjepu.

Temeljna moralna vrijednost Crkvenog nauka je vjerovanje da svaka osoba ima svoje dostojanstvo i svoju neotuđivu vrijednost. Stoga i na ovaj način Caritas potiče socijalnu koheziju da i oni koji su doživjeli iskustvo siromaštva i socijalne isključenosti mogu živjeti u skladu s ljudskim dostojanstvom i aktivno sudjelovati u životu društva. (caritas.ba/ika)


long