Korisnicima programa „Za 1000 radosti“ Hrvatskog Caritasa PBZ darovao 40 tisuća eura


Predsjednik uprave Privredne banke Zagreb (PBZ), članice Intesa Sanpaolo Grupe, Dinko Lucić uručio je 13. veljače ravnatelju Hrvatskog Caritasa fra Tomislavu Glavniku donaciju namijenjenu programu Hrvatskog Caritasa pod nazivom „Za 1000 radosti – Na strani dobra“ u iznosu od 40.000 eura.

„Privredna banka Zagreb u akciji Hrvatskog Caritasa ‘Za 1000 radosti’ sudjeluje od samog početka njena provođenja, kao jedna od tvrtki inicijatora uvođenja promjena na području društveno odgovornog poslovanja,  pomažući potrebitima diljem zemlje. Uvijek smo nastojali sudjelovati u pozitivnim promjenama u društvu, pomažući one kojima je pomoć najpotrebnija.  Od velike je važnosti  konkretno i odgovorno djelovanje u društvu, osobito kad su u pitanju obitelji u potrebi, i iznimno nam je drago što smo i ove godine doprinijeli ovom plemenitom programu Hrvatskoga Caritasa. PBZ Grupa u javnosti je prepoznata kao vodeći donator u zemlji i posebno se ističe po  svom jedinstvenom humanitarnom projektu Činim dobro svaki dan, koji već kontinuirano 15 godina pomaže zajednici“,  rekao je Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ-a povodom uručenja donacije fra Tomislavu  Glavniku, ravnatelju Hrvatskog Caritasa.

„Konkretna pomoć obiteljima u Hrvatskoj koje se iz dana u dan u svojim teškim životnim utakmicama hrabro nose  s oskudicom, bolestima i isključenošću dio je poslanja Hrvatskog Caritasa i razlog zašto smo pokrenuli i provodimo nacionalni program „Za 1000 radosti“. Veselimo se što darovima brojnih podupiratelja široka srca  putem Caritasove mreže možemo razveseliti i ohrabriti brojne obitelji unoseći u njihove svakodnevne borbe svjetlo nade. Kad vas netko u takvoj zadaći vjerno i pouzdano već više od dvadeset godina prati i podupire – kao što to zdušno čini Privredna banka Zagreb – za ovu donaciju, kao i za različite druge oblike pomoći tijekom proteklog razdoblja, želimo uime naših potrebitih sugrađana reći: velika vam hvala u ime najmanjih i najslabijih u našoj društvenoj zajednici! Vjerujemo kako u službi pomaganja bližnjima za svakoga ima mjesta i kako smo u tome, svatko na svoj specifičan način, na istom zadatku. Hvala vam što ste nas prepoznali kao pouzdanog suradnika u djelu dobra“, rekao je fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa. (caritas.ba/ika)


long