Korizmena duhovna obnova za djelatnike, animatore i volontere Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije


U prostorima Pastoralnog centra Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku u subotu, 2. ožujka održana je redovita korizmena duhovna obnova za djelatnike, animatore i volontere Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije te članove župnih pastoralnih vijeća koji su zaduženi za karitativnu djelatnost.

Na susretu je sudjelovalo 106 osoba s područja cijele Đakovačko-osječke nadbiskupije. Prisutne je pozdravio ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, preč. dr. Drago Tukara, voditelj duhovne obnove bio je vlč. Vedran Bilić, župni upravitelj Župe sv. Jakova apostola u Ilači te je izlagao na temu „Život u vjeri“.

U prvom dijelu susreta vlč. Bilić je progovorio o važnosti ljubavi u bilo kojem obliku pastoralnoga rada, a posebno u karitativnom. „Bez ljubavi i davanja za drugoga nema života u vjeri“, istaknuo je, pri tome citirajući tekstove svete Faustine Kowalske i svete Majke Terezije. Upozorio je na dvije opasnosti u našim zajednicama: prva je neangažiranost vjernika u bilo kojem pogledu života u zajednici, a druga je angažiranost koja prelazi u sebeljublje i oholost. U nastavku je vlč. Vedran odgovarao na pitanja sudionika o vlastitom iskustvu života u vjeri u misijama u Peruu, u južnoj Americi.

U drugom dijelu susreta sudionici su imali priliku za ispovijed. Uslijedilo je misno slavlje u kapeli Sv. Roka, koju je predvodio vlč. Bilić u zajedništvu s preč. Tukarom i vlč. Ivanom Živićem, župnikom u Gunji, a posluživao je đakon Župe sv. Petra i Pavla, Josip Vuksanović.

U propovijedi je vlč. Bilić još jednom istaknuo osnovne misli iz svoga izlaganja na primjeru evanđeoskog čitanja – prispodobe o dobrome Ocu. Susret je završio druženjem sudionika u prostoru Pastoralnog centra. (caritas.ba/ika)


long