Međunarodni dan borbe protiv nasilja i dan djece obilježen u kampu Ušivak

Djeca su pokazala kako nas glazba na poseban način povezuje i ruši sve predrasude!

U subotu, 20. studenog 2021. godine, u prostoru društvenog kutka u privremenom prihvatnom centru za migrante Ušivak kod Sarajeva obilježen je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad djecom (19.11.2021.) i Međunarodni dan djece (20.11.2021.)

Glazbenu radionicu u povodu međunarodnog dana djece i borbe protiv nasilja nad djecom vodili su volonteri i djelatnici Muzeja ratnog djetinjstva zajedno s glazbenicima bez granica u suradnji s djelatnicima društvenog kutka. Djeca iz migrantskog kampa Ušivak imala su priliku osmisliti, odsvirati i otpjevati pjesmu „My love, my heart“ („Moja ljubav, moje srce“) kroz koju su djeca pokazala na poseban način kako nas glazba povezuje i ruši sve predrasude. Iako je svako dijete imalo drugačiji instrument, zvuk koji je na kraju stvoren bio je usklađen.

Vesela i raspjevana radionica koja je izmamila mnogobrojne osmjehe završena je kreativnom kajdankom na zidu koja je ukrašena dječjim šarenim dlanovima. Ovu kajdanku ne čine note, ali ih čine dlanovi djece koja zajedno čine predivnu skladbu sa snažnom porukom, koja govori o ljubavi jedni prema drugima. Nakon radionice sva djeca su se kroz druženje počastila uz sok, pizzu i slatkiše.

Radionica je podržana od strane projekta REMAP („Regionalni projekt za migracije“) kojeg financira Caritas Italije i Španjolske. Partneri na implementaciji projekta Caritasa Bosne i Hercegovine su Centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“, IPSIA i Muzej ratnog djetinjstva. (caritas.ba)