Novi rokovnik Caritasa BiH


Novi adresar pomoć je svima koji ga budu koristili!

Krajem kolovoza iz tiska je izišao rokovnik Caritasa Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, a koji se od 2016. godine priprema i tiska za brojne prijatelje Caritasa BiH.

Svojim sadržajem želi biti pomoć svima koji ga budu koristili kako za 2022. tako i za 2023. godinu. Na drugoj stranici omota postoji mogućnost unošenja osobnih podataka, a koji su prevažni za slučaj smrtne opasnosti. Nakon toga s dovoljno prostora za osobnu svakodnevnu ubilježbu termina i unesenim mjesečevim mijenama.

Pripremljen je prema važećim liturgijskim i novim odredbama Katoličke crkve i bosanskohercegovačkih nad/biskupa. Zatim je donesen i kalendar za 2022. godinu s najvažnijim blagdanima tijekom godine kao i skraćeni za 2023. godinu.

Isto tako donesen je kalendar pravoslavnog, židovskog i muslimanskog svetkovanja tijekom 2022. godine. Za vjernike katolike donesene su najvažnije molitve tijekom dana: jutarnja i večernja molitva, molitva anđelu čuvaru, molitva prije i poslije jela, molitva za misionare i misionarke, molitva blaženoj Mariji od Propetog Petković zaštitnici misija u BiH, molitva vojnika, ispovijest vjere Hrvata katolika i molitva za domovinu. Uz adrese Caritasa BiH i nad/biskupijskih Caritasa u BiH donesen je i Adresar s mogućnošću ubilježbe novih adresa i telefonskih brojeva.

(caritas.ba)


long