Obuka „Aktivno traženje posla“ za osobe s invaliditetom

Caritas Bosne i Hercegovine je, u okviru projekta PRO PWDs (Promocija prava na rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom), organizirao obuku na temu „Aktivno traženje posla“.

Obuka „Aktivno traženje posla“ za osobe s invaliditetom, Tuzla 2021.

Obuka je organizirana u Tuzli od 19. do 22. travnja 2021. godine. Na obuci je sudjelovalo 20 polaznika, mlade osobe s invaliditetom i njihovi asistenti iz Tuzle i okolice, Srebrenice i Bijeljine. Obuku je vodila dr. Mersiha Kolčaković.

Tijekom obuke mladi su imali mogućnost upoznati se i diskutirati o pravima osoba s invaliditetom, razvijat svoje vještine komunikacije, planiranja ciljeva i samopouzdanja. Izradili su svoje životopise, simulirali razgovor za posao, te razgovarali o prednostima i nedostatcima u procesu traženja posla. Pored znanja i vještina koje su dobili, mladi su uživali u razmjeni iskustva, upoznavanju i međusobnom druženju.

Ista ovakva obuka je održana u ožujku u Mostaru, a za svibanj je predviđena organizacije obuke u Banja Luci. Planirano je da na svim obuka sudjeluje oko 60 mladih osoba s invaliditetom i njihovih asistenta kako bi se dodatno ojačale kompetencije za uključivanje na otvoreno tržište rada.

Projekt PRO PWDs provodi Caritas Bosne i Hercegovine, a financira Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. Projekt ima za ciljeve promociju prava na rad i zapošljavanje sukladno 27. članku Konvencije o pravima osoba s invaliditetom Ujedanijih naroda i razvoj kompetencija kod mladih osoba s invaliditetom za aktivno traženje posla. Caritas Bosne i Hercegovine i dalje će raditi na jačanju pokreta osoba s invaliditetom s posebnim naglaskom na razvoju udruga, promociji prava i radu s mladima. (caritas.ba)