Obuka za biznis plan projekta EMPOWER


Caritas BiH s partnerima nastavio s provedbom drugog modula neformalnih obuka u okviru projekta EMPOWER. Obuka „Biznis plan“ održana je u Sarajevu od 08. do 10. svibnja i u Banjoj Luci od 22. do 24. svibnja 2023. god.

Profesionalni trener je sudionicima pružio znanje o osnovama poslovnog planiranja, načinima istraživanja tržišta i konkurencije i planiranju proizvodnje i prodaje. Osim toga predstavnici organizacija osoba s invaliditetom i socijalnih poduzeća su mogli naučiti nešto više i o pravnim aspektima poslovnog planiranja, kao i o financijskom okviru socijalnog poduzeća, te na koncu s trenerom i kolegama izraditi poslovni plan.

"Tema "Biznis plan" nam je svima jako korisna i potrebna, bilo da već imamo svoj biznis ili ga tek planiramo pokrenuti. Trener je način svog predavanja prilagodio svim sudionicima obuke, te će se na taj način svatko od nas vratiti svojim organizacijama s novim naučenim sadržajem koji će unaprijediti naš rad, ali i rad naših organizacija", rekao je Ervin Ćosić, član Aktiva mladih osoba s invaliditetom Tuzlanskog Kantona.

U okviru drugog modula programa izgradnje kapaciteta projekta EMPOWER održat će se i obuke na temu „Marketing i promocija“ i „Održivost“.

Projekt “EMPOWER – Osnaživanje organizacija civilnog društva za socijalno uključivanje osoba s invaliditetom” financira Europska unija, a provodi Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s partnerima iz Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama “Vedri osmijeh” iz Mostara, Udruženjem za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK “Fenix” iz Tuzle, Udrugom “ProReha” iz Sarajeva i Savezom slijepih Republike Srpske. (caritas.ba)


long