Održan 33. humanitarni koncert Slovenskog Caritasa: Klic dobrote 2023.


U srijedu 29. studenoga 2023. u Celju u dvorani Golovec održan je 33. humanitarni koncert Slovenskog Caritasa.

Pod imenom Klic dobrote 2023. – Pomagajmo družinam v stiski! (Zov dobrote – Pomozimo obiteljima u nevolji!) – u srijedu 29. studenoga 2023. u Celju u dvorani Golovec održan je 33. humanitarni koncert Slovenskog Caritasa. Tradicionalni koncert se održava unutar Tjedna Caritasa u Republici Sloveniji “Nada za sve”, koji je započeo 27. studenoga.

Na koncertu je sudjelovao je velik broj poznatih slovenskih pjevača, pojedinaca i glazbenih skupina i zborova, koji su svojim nastupima oduševili punu dvoranu „Golovec“. Uz brojne goste, podupiratelje i volontere Slovenskog Caritasa na koncertu bila je prisutna predsjednica Slovenije dr. sc. Nataša Pirc Muser i predsjednik Slovenskog Caritasa mons. Alojzij Cvikl, mariborski nadbiskup, članovi slovenske Vlade i Slovenske biskupske konferencije.

“Ova godina je bila teška godina. Doživjeli smo vjetar, tuču, klizišta i poplave. Caritas je prvo pokušao saslušati nastradale ljude, pomogao im ispuniti obrasce, prikupio je dosta pomoći i podijelio im je. Pomogli smo oko 4 tisuće kućanstava. Željeli smo probuditi nadu“, rekao je nadbiskup Cvikl. Zahvalio svima koji su pripremali koncert, izvođačima i svima koji su otvorili srca i donirali. “Što više pomažemo, to će biti više nade i radosti”, ohrabrio je sve okupljene. “Neka rijeka nade, solidarnosti i uzajamne pomoći teče našim gradovima i selima. Neka nada pobjeđuje sve teškoće kako bismo znali biti složni i biti blizu jedni drugima.”

Nakon koncerta posebnu zahvalu od strane ravnatelja Slovenskog Caritasa Petera Tomažiča primili su Hrvatski Caritas i Caritas Bosne i Hercegovine, zastupljeni preko svojih ravnatelja fra Tomislava Glavnika i mons. Tome Kneževića, za zalaganje u saniranju posljedica i upućenoj pomoći nakon nedavne poplave koja je pogodila veći dio Slovenije. Istaknuo je vrijednost solidarnosti i bratske blizine s bližnjima u nevolji.

Koncert je u izravnom prijenosu prenosio Prvi program Slovenske televizije, a u radijskom prijenosu Radio Ognjišče. Slušatelji i gledatelji imali su prilike javiti se na donacijski telefon u periodu od 20 do 22 sata. Tako je u KLICU DOBROTE 2023. za pomoć obiteljima u potrebi prikupljeno 178.000 EUR. (caritas.ba/caritas/hr)


long