Posjet ministra Kozlića KŠC-u "Sveti Pavao" u Zenici

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK-a dr. Spahija Kozlić posjetio je 27. listopada 2021. Katolički školski centar "Sveti Pavao" u Zenici, a napose novootvoreni produženi boravak.

Ministar Kozlić, u pratnji savjetnika Arnela Kalušića, susreo se s ravnateljem KŠC-a mr. vlč. Vlatkom Rosićem, direktoricom Osnovne škole prof. Žanom Relota-Rupar i pedagoginjom Marijanom Milinović te djelatnicama i djecom u produženom boravku. Gosti su imali prigodu vidjeti kako izgleda jedan redoviti dan, kratko porazgovarati s učenicima, čuti prigodnu recitaciju i dobiti simbolične darove djece, prenosi nedjelja.ba.

Ministar je rekao kako se uvjerio da djeca imaju adekvatne uvjete za produženi boravak. Osim postojećih pet, još je nekoliko škola izrazilo interes za ovom aktivnošću i njihove zahtjeve će razmotriti. "Sve što radimo je u interesu naše djece i njihovog kvalitetnog obrazovanja", zaključio je ministar, a iz KŠC-a su izjavili da su zadovoljni posjetom.

Inače, upravo zahvaljujući Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO kantona, koje je osiguralo plaće djelatnicima i Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije, doniralo namještaj i učila, produženi boravak je od ove školske godine i krenuo s radom. U njemu trenutačno ima 40 učenika i učenica. Prostorije koje se koriste za rad i rekreaciju, prilagođene su i opremljene za ostvarivanje rada produženog boravka. Prostor je dobro osvijetljen i optimalno zagrijan s mogućnošću odgovarajućeg provjetravanja. Zidovi prostorije su oslikani, a učionica je opremljena i audio-vizualnom multimedijom (LCD televizor, računalo).

Raspored predviđa strukturu aktivnosti, rada i igre za svaki dan, osigurava i učvršćuje navike koje djeca stječu i pomoću kojih se osjećaju opušteno. Učenici na nastavu idu u različitim smjenama, no svi objedi i aktivnosti prilagođavaju se nastavi svakog od njih.

Stoga je ovo još jedna aktivnost u Katoličkom školskom centru Sveti Pavao kojom se ostvaruje stih iz himne katoličkih školskih centara da su "naše škole naš drugi dom". (caritas.bakta)