Potpisan Memorandum o suradnji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike i Caritasa BiH

U utorak, 28. studenog 2023. godine, u Sarajevu u zgradi Vlade Federacije BiH potpisan je Memorandum o suradnji između Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, koje predstavljao ministar gosp. Adnan Delić, i Caritasa Bosne i Hercegovine, koji je predstavljao ravnatelj mons. Tomo Knežević. Potpisivanju su nazočili suradnici uz pomoćnika ministra gosp. Dobrica Jonjić i djelatnika Caritasa BiH gosp. Miroslav Valenta.

Uz iskustva Caritasa BiH Memorandum je potpisan s ciljem unaprjeđenja suradnje Federalnog ministarstva i Caritasa BiH u oblastima rada i zapošljavanja, prava i položaja osoba s invaliditetom, te drugih oblasti na području Federacije BiH koje su u nadležnosti ovog Ministarstva, a od interesa za Caritas BiH i njegove aktivnosti koje provodi u zajednici. Povodom potpisivanja Memoranduma o suradnji ministar Delić podcrtao je važnost kvalitetne i kontinuirane suradnje s partnerima koji su svoj rad u zajednici dokazali uspješnim projektima i aktivnostima. „Caritas BiH već trideset godina radi projekte na području BiH koji doprinose razvoju zajednice, a s obzirom da su već izvjesno vrijeme aktivni i na poljima rada i zapošljavanja oni su za nas značajan partner s kojim možemo doprinijeti napretku u ovome za našu zemlju iznimno bitnom segmentu društva“, izjavio je ministar Delić, te dodao da iskustva i znanja Caritasa BiH u oblasti poboljšanja položaja osoba s invaliditetom također znače Ministarstvu, a koje će nastojati pratiti programe i aktivnosti i sudjelovati gdje se ukaže prilika. Rad i zapošljavanje mons. Tomo Knežević kazao je da je definiranje suradnje na ovaj način između Ministarstva i Caritasa konkretan znak potpore i priznanje Caritasu na svim razinama za sve što je dosad uradio i šta će uraditi u narednom razdoblju. „Ovo je konkretan znak potpore konkretne vlasti za rad na dobrobit svih stanovnika BiH, ne samo Federacije jer Caritas djeluje na prostore cijele Bosne i Hercegovine“, kazao je monsinjor Knežević.

Na temelju potpisanog Memoranduma Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Caritas BiH nastojat će provoditi konkretne projekte i aktivnosti u oblasti rada i zapošljavanja, te unaprjeđenja prava i položaja osoba s invaliditetom. (caritas.ba/Vlada Federacije BiH)