Predsjednik Hrvatskog Caritasa blagoslovio novi Caritasov kamion


Predsjednik Hrvatskoga Caritasa varaždinski biskup Bože Radoš u četvrtak 11. travnja blagoslovio je novi kamion Caritasa, kojeg je za potrebe Caritasove mreže financirao Hrvatski Caritas iz sredstava koja su doznačena po Ugovoru o Caritasu Katoličke Crkve, izvijestio je Hrvatski Caritas.

Na blagoslovu su sudjelovali ravnatelj Hrvatskoga Caritasa fra Tomislav Glavnik OFMConv., predsjednik Caritasa Zagrebačke nadbiskupije mons. Zlatko Koren i ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar s djelatnicima Hrvatskog i Zagrebačkog Caritasa.

Caritas sa svim svojim sastavnicama na području Republike Hrvatske jedan je od najvećih posrednika u doniranju hrane, a kupnjom novog teretnog vozila stvorili su se preduvjeti za povećanje preuzimanja većih količina donirane hrane, čime se doprinosi ublažavanju siromaštva u društvu. Osim distribucije hrane mreža nad/biskupijskih Caritasa posrednik je u doniranju i druge vrste materijalne pomoći poput higijenskih potrepština, odjeće, obuće i namještaja.

Kamion je predstavljen s Caritasovim obilježjima te oglasom Pomažemo zajedno, kojim se poziva građane na donaciju putem bar-koda i donacijskim brojem telefona 060 90 10.  Sve donacije koje će se u budućnosti prikupiti bit će namijenjene preko programa „Za 1000 radosti“ najsiromašnijim obiteljima i pojedincima kojima se materijalna i novčana pomoć distribuira preko mreže nad/biskupijskih Caritasa. U smislu raspodjele prikupljene pomoći na samoj ceradi novog kamiona istaknuta su sjedišta svih nad/biskupijskih Caritasa na području Republike Hrvatske.

Vozilo je predano u vlasništvo Caritasu Zagrebačke nadbiskupije koji će kao najveći Caritas logistički i operativno brinuti o prijevozu materijalne pomoći u koordinaciji s ostalim Caritasima. (caritas.ba/ika)


long