Proslava sv. Josipa, nebeskog zaštitnika Caritasova Pastoralno-socijalnog centra u Lugu pokraj Kiseljaka


U Pastoralno-socijalnom centru Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u mjestu Lug u župi Gromiljak pokraj Kiseljaka, u utorak 19. ožujka 2024. djelatnici nadbiskupijskog Caritasa i korisnici Caritasova Doma za starije i nemoćne „dr. Ivan Evanđelist Šarić“ u spomenutom Centru i svi koji dođu za ovu prigodu svečano će proslaviti nebeskoga zaštitnika Centra sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije.

U Pastoralno-socijalnom centru Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u mjestu Lug u župi Gromiljak pokraj Kiseljaka, u utorak 19. ožujka 2024. djelatnici nadbiskupijskog Caritasa i korisnici Caritasova Doma za starije i nemoćne „dr. Ivan Evanđelist Šarić“ u spomenutom Centru i svi koji dođu za ovu prigodu svečano će proslaviti nebeskoga zaštitnika Centra sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije. Bit će to prva proslava patrona ovog Centra.

  • Svečano Euharistijsko slavlje u kapelici Centra, u utorak 19. ožujka u 11 sati predvodit će mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i predsjednik Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.
  • Pola sata prije Svete ,mise bit će molitva krunice i Litanija sv. Josipu.

Proslavi svetkovine sv. Josipa prethodit će prigodna trodnevna priprava prema sljedećem programu:

Subota 16. ožujka 2024.

  • Svetu misu u 11 sati u kapelici Centra slavit će preč. Ilija Jakovljević, vicepostulator kauze za kanonizaciju blaženog Miroslava Bulešića i župnik župe Sv. Kuzme i Damjana u Fažani pored Pule
  • Prije Svete mise bit će duhovna obnova za djelatnike Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije

Peta korizmena nedjelja, 17. ožujka 2024.

  • Svetu misu u 11 sati u kapelici Centra slavit će mons. Ivo Tomašević, generalni tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Ponedjeljak, 18.ožujka 2024.

  • Svetu misu u 11 u kapelici Centra slavit će kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski u miru

Pola sata prije svake Svete mise tijekom trodnevne priprave kao i na samu svetkovinu sv. Josipa bit će molitva krunice i Litanija sv. Josipu

Dana 14. listopada 2023. kapelicu sv. Josipa u sklopu Caritasova pastoralno-socijalnog centra blagoslovio je nadbiskup Tomo Vukšić. Prigodom posvete u oltar je ugradio moći prve kategorije bl. Miroslava Bulešića, svećenika-mučenika iz Istre.

U kapelici se redovito slavi Sveta misa uz sudjelovanje korisnika Doma za starije i nemoćne kojima se pridruže i pojedini župljani gromiljačke i susjednih župa kreševskog dekanata.

Sv. Josipe moli za nas!

(caritas.ba/kta)


long