Provedena akcija „Obrok dobrote“ za pomoć korisnicima Caritasa Dubrovačke biskupije


Dobrotvorna akcija „Obrok dobrote“ uspješno je provedena ove godine u suradnji tjednika Dubrovački vjesnik sa 17 restorana i ugostiteljskih objekata s područja Dubrovnika, a bila je namijenjena korisnicima pomoći Caritasa Dubrovačke biskupije.

U okviru ove akcije prigodni bonovi za obrok podijeljeni su među 150 korisnika pomoći koji su evidentirani kod Caritasa. Ti korisnici su imali priliku primiti besplatni obrok u odabranim ugostiteljskim objektima na širem gradskom području Dubrovnika.

Iz biskupijskog Caritasa zahvaljuju Dubrovačkom vjesniku na organizaciji akcije kao i vlasnicima ugostiteljskih objekata koji su ugostili Caritasove korisnike te dijele neke njihove dojmove.

„Toliko ste nas razveselili. Baš smo imali rođendan u obitelji i ovo je bila super prilika da proslavimo svi skupa. Baš je bilo dobro,“ jedan je od dojmova. Jedan bračni par je zahvalio riječima: „Hvala što ste se baš nas sjetili. Supruga i ja smo nakon dugo vremena bili u restoranu na večeri. Bog vas blagoslovio“. Zahvale su stigle ih telefonskim putem: „Morala sam vas nazvati samo da se zahvalim na obroku. Nije me nikad nitko počastio ručkom u restoranu, još su me svi usluživali. Dobila sam čak i na kraju kolač kojeg obožavam. Baš su me lijepo ugostili“.

Restorani i ugostiteljski objekti koji su sudjelovali u ovoj akciji su: Irish Pub Gaffe, Vinica Monković, Komin-Babin Kuk, Veranda, Taj Mahal, Pantarulić, Kogo-Župa dubrovačka, Orsan, Maskeron, Tuttobene, Culto, Dundo Maroje, La Luna, Mama Mia, Kavana Lazareti, Bistro 49 i Glorijet. (caritas.ba/ika)


long