Psihosocijalna i zdravstvena radionica u Caritasovom centru za prihvat beskućnika u Osijeku


U prostorijama Caritasovog centra za prihvat beskućnika u Osijeku održane su dvije radionice, objavio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Psihosocijalna radionica bila je u ponedjeljak 15. travnja a održala ju je Karolina Burek Bilokapić. Zdravstvena radionica održana je u utorak 16. travnja s voditeljicom Katicom Krček.

Obje radionice iako različite tematike vodile su k istom cilju, a to je osnaživanje i poticanje korisnika Centra u pronalaženju vlastitih potencijala kojima raspolažu, koji bi poboljšali i promijenili životne navike. Korisnicima je također ukazano na povezanost njihovog ranijeg životnog stila sa narušenim zdravljem te ih se uputilo na načine kako mogu preventivno djelovati na posljedice. Vođene tom idejom voditeljice su svaka na sebi svojstven način poticale na rehabilitaciju već narušenog duševnog i tjelesnog zdravlja korisnika.

Trogodišnji program „Resocijalizacija beskućnika – Vratimo im vjeru u bolje sutra“ financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. (caritas.ba/ika)


long