Radionica o izradi strategije namicanja sredstava

Tijekom radionice sudionici su razmatrali akcijske planove i strategije namicanja sredstava!

U okviru projekta Organizacijskog razvoja Caritasa Bosne i Hercegovine tijekom 2021. godine u Ateni održano je osam online radionica o izradi strategije namicanja sredstava u organizaciji Caritasa Europa za šest članica mreže od 11. do 14. studenog 2021. god. Dio je to programa tehničke potpore za predstavnike Caritasa Bosne i Hercegovine, Caritasa Bugarske, Caritasa Slovačke, Caritasa Srbije i Caritasa Sjeverne Makedonije, koji su zajedno s Caritasom Europa sudjelovali na radionicama koje je predvodila gđa Birgit Winterhalter iz Caritasa Njemačke. Ispred Caritasa Bosne i Hercegovine sudjelovala je gđa Sanja Horvat.

Nakon plodonosne razmjene informacija i međusobnom učenju o strategijama održana je deveta radionica. Tijekom radionice sudionici su razmatrali akcijske planove i strategije namicanja sredstava, učili kako je poveznica rada s medijima i prezentacije važna za provedbu kampanje. Analizirali su dokumente koje su pripremili u okviru radionice i dobili smjernice za doradu, razmatrali promotivne materijale, videe, kao i godišnja izvješća. Praktičnim vježbama sudjelovali su u prikazu slučaja lobiranja donatora, razgovora sa velikim donatorima i drugim. Suradnja sudionika radionice nastavit će se i dalje u ovoj prevažnoj temi. (caritas.ba)