"Rehabilitacija u prirodi" korisnika Caritasove kuće u Brezovici

U sklopu projekta "Rehabilitacija u prirodi" koji Caritas Zagrebačke nadbiskupije provodi uz financijsku potporu Zagrebačke županije, tijekom proteklih pet dana u Kalju na Žumberku održano je niz radionica za korisnike Kuće za zbrinjavanje djece i odraslih osoba s tjelesnim i mentalnim oštećenjem "Bl. Alojzije Stepinac" u Brezovici.

Opći cilj projekta “Rehabilitacija u prirodi” je unapređivanje zdravlja i prilagođavanje na druge socijalne sredine djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom – korisnika socijalne usluge dugotrajnog smještaja u Caritasovoj Kući “Bl. Alojzije Stepinac”.

Grupne radionice održavale su se kroz orijentacijske vježbe u prirodi; snalaženje i funkcioniranje u novim okruženjima; kreativno izražavanje upotrebom prirodnih materijala (biljke, grane, kamen itd.), plesnih i sportskih radionica, učenje prepoznavanje drveća i šumskih plodova te vježbe pripreme jednostavnih obroka.

Koliko znači boravak u prirodi za psihičko i za fizičko zdravlje Brezovčani su se uvjerili na najbolji mogući način – udišući šumski zrak okupani jesenskim bojama i suncem prelijepog Žumberačkog gorja, ističu organizatori. (caritas.ba/ika)