Stipendisti Hrvatskog Caritasa i Hrvatskoga katoličkog radija potpisali nove ugovore


Šesnaestero stipendista Hrvatskog Caritasa (HC) i Hrvatskoga katoličkog radija (HKR) potpisalo je u četvrtak 30. studenoga u prostorima Hrvatske biskupske konferencije (HBK) nove ugovore o stipendiranju.

Ravnatelj Hrvatskoga Caritasa fra Tomislav Glavnik u izjavi za HKR pojasnio je da je cilj Hrvatskoga katoličkog radija i Hrvatskog Caritasa usmjeren na dobrobit mladih stipendista kako bi se dao poticaj njihovoj uspješnosti te im se olakšao pristup znanju i vještinama koje će im u budućnosti otvarati životne putove i dati doprinos cijeloj zajednici.

„Želja nam je da naši stipendisti uspiju u životu i da jednog dana i sami mogu na sličan način drugima pomagati“, kazao je ravnatelj Glavnik dodavši: “U Hrvatskom Caritasu često znamo reći da za dobro ne treba puno tako da smo sretni da s malo stvari možemo činiti velike stvari uz pomoć dobročinitelja. Hvala svima koji pomažu djelovanje Crkve, a posebno rast, obrazovanje i odgoj mladih ljudi.“

U akademskoj godini 2023./24. osigurano je 16 stipendija, a studenti će mjesečno primati 150 eura. Okupljeni studenti izrazili su zahvalnost HKR-ovim slušateljima i Hrvatskom Caritasu za financijsku podršku ističući kako je studiranje skupo te da je mladim ljudima danas svaki oblik podrške važan. Napomenuli su kako su jednog dana kad se i sami osamostale i zaposle, spremni i sami slijediti dobročinstva slušatelja koji svaki mjesec s ljubavlju odvajaju od svojih prihoda sredstva za njihove stipendije.

Glavni urednik Hrvatske katoličke mreže dr. sc. Siniša Kovačić koji je predstavio studentima redakciju HKR-a te ih proveo kroz prostore HKM-a napomenuo je kako u Sustavu prijatelja HKR-a imaju već gotovo 33 tisuće članova.

”Naši brojni slušatelji donacijama podržavaju rad HKR-a, ali i prepoznaju što je to djelatna ljubav te rado doniraju sredstva za stipendiranje studenata i mi smo im na tome jako zahvalni. Vjerujemo da ćete jednog dana i Vi slijediti njihov primjer. ”

Voditeljica Sustava prijatelja HKR-a Ivona Valjak podsjetila je da akcija stipendiranja traje od 2000. kada se počelo sa željom da HKR bude kanal i pruži priliku mladim ljudima u školovanju, sve zahvaljujući prijateljima Radija i njihovom prilogu uz koji sve ove godine uspijevaju održati akciju.

Sve informacije o tome kako se može podržati ova inicijativa nalaze se na stranici hkr.hkm.hr, a svi zainteresirani za natječaj za stipendiju mogu se javiti izravno Hrvatskom Caritasu ili HKR-u. (caritas.ba/ika)


long