U Župi Vidoši otvorene prostorije i ured župnog Caritasa


Caritas „djelotvorna ljubav“ Župe Vidoši

Župa Vidoši je jedna od petnaest župa Banjolučke biskupije koja je učestvovala u projektu „Razvoj župnih Caritasa u biskupiji Banja Luka“.

Predstavnici župnih zajednica uključenih u ovaj projekt dobile su pored novog znanja, vještina i metoda rada, konkretnu financijsku pomoć kako bi mogli djelovati i pomagati u svojoj sredini. Razvijanjem župnih Caritasa širi se mreža pastoralnog djelovanja.

Zahvaljujući predanom radu župnika i župnog pastoralnog vijeća te stečenom znanju kroz učešće u projektu „Razvoj župnih Caritasa u biskupiji Banja Luka“ , u Župi Vidoši su otvorene prostorije i ured župnog Caritasa.

Prostor župnog Caritasa nalazi se u područnoj školi „Dobro“, u mjestu Dobro naselje. Ove prostorije za djelovanje župnog Caritasa, Župa Vidoši dobila je na korištenje od lokalnih vlasti.

Ukupna površina prostora, koji je podijeljen na nekoliko odjela, je 150m2. Prostorije posjeduju dva ulaza i parking koji će biti prilagođen osobama s invaliditetom.

Župni tim koji čine: g. Anto Mihajlovski, g.Vinko Janković, g. Zdravko Vukoje zajedno sa župnikom fra Ivanom Kasalom pokrenuli su sanaciju objekta, kako bi u što skorije vrijeme bio u punoj funkciji za potrebe zajednice. Zahvaljujući donacijama tri obitelj promijenjena je stolarija na župnom Caritasu. Sredstva za unutrašnje radove su također osigurana od donatora i planirano je da se izvedu u narednom periodu.

Bitno je istaći da župni Caritas iako još nema završene prostorije, uveliko radi na prikupljanju i podjeli pomoći potrebitima. Tijekom proteklog perioda volonteri župnog Caritasa su prikupili hranu i odjeću za potrebe 10 obitelji iz zajednice. (arits.ba/kta/i.s.)


long