Udruga Pomozi.ba uručila ček za pomoć Caritasovim pučkim kuhinjama


U prostoru Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, u četvrtak 4. travnja, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije preč. dr. Drago Tukara susreo se s predstavnicima udruge Pomozi.ba iz Sarajeva koji su mu uručili ček na iznos od 10 tisuća eura namijenjen Caritasovim pučkim kuhinjama u Osijeku, Slavonskom Brodu i Vinkovcima, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Uime bosanskohercegovačke udruge Pomozi.ba na susretu su bili Šefka Mulamustafić i Igor Ambrožić. Novčana donacija namijenjena je prvenstveno nabavci namirnica za pripremanje obroka koji se poslužuju korisnicima pučkih kuhinja, kao i za nabavku profesionalnih zamrzivača koji će olakšati skladištenje hrane. Mulamustafićje upoznala ravnatelja Tukaru s radom udruge Pomozi.ba koja svojim djelovanjem pomaže ugroženim ljudima na području Bosne i Hercegovine, ali i šire.

Udruga Pomozi.ba uručila je Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije donaciju uime fondacije Jusufa Nurkića koja pomaže zdravstvenim i socijalnim ustanovama u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori donirajući sredstva za nabavku medicinskih uređaja, građevinskog materijala, kupovinu hrane za mnogobrojne korisnike socijalno slabog statusa. Udruga Pomozi.ba dosada je već surađivala s Hrvatskim Caritasom, a donacija Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije samo je nastavak te suradnje, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije. (caritas.ba/ika)


long