Vjernici HKM Berlin prikupili novčana sredstva za Caritasove kuće


Dobrovoljni prilozi u iznosu iznos od 14.105,00 eura sakupljeni tijekom korizmenog vremena na poticaj voditelja misije fra Zvonka Tolića ovih dana u dva jednaka dijela uplaćeni su na račune Caritasa i sestara karmelićanki

Tijekom korizmenog vremena na poticaj voditelja misije fra Zvonka Tolića, vjernici Hrvatske katoličke misije u Berlinu prikupljali su dobrovoljne priloge za korisnike Caritasove kuće za zbrinjavanje djece s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici te korisnike „Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu“ sestara karmelićanki Božanskog srca Isusova u Hrvatskom Leskovcu.

Tako je prikupljeno ukupno 14.105,00 eura koji su ovih dana u dva jednaka dijela uplaćeni na račune Caritasa i sestara karmelićanki.

„Ovim primjerom naši vjernici još su jednom pokazali da su svjesni svojih korijena ali i svoga kršćanskoga identiteta. Zahvalni smo svakom pojedincu koji se uključio u korizmenu akciju. Sigurni smo da će naš dar djeci u ovim dvjema kućama barem nakratko olakšati svakodnevni život te im pružiti nadu i vjeru u bolje sutra“, poručio je voditelj misije fra Zvonko Tolić. (caritas.ba/kta/ika)


long