Volonteri i djelatnici Caritasa Krčke biskupije sudjelovali na dvodnevnom studijskom obilasku i hodočašću


Volonteri i djelatnici župnih Caritasa i Caritasa Biskupije Krk su sudjelovali na dvodnevnom studijskom obilasku Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Varaždinske biskupije od 11. do 12. studenog.

Sudionici su hodočastili i u svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu te u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke. Putovanje je organizirao Caritas Biskupije Krk.

Najprije su obišli Kuću Brezovica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u kojoj skrbe za djecu i odrasle osobe s tjelesnim i mentalnim oštećenjima.

U poslijepodnevnim satima posjetili su Caritas Varaždinske biskupije te obišli novoizgrađeni centar na Banfici u sklopu kojeg se odvija čitava njihova djelatnost. Tamo se nalazi pučka kuhinja u kojoj pripremaju do 300 obroka svaki dan i skrbe o velikom broju potrebitih sa svojeg područja. Ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije posebno je naglasio da u svim dnevnim poslovima u pučkoj kuhinji sudjeluje značajan broj volontera.

Nakon obišli su katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije nakon čega su posjetili Ludbreg i slavili misu u svetištu Predragocjene Krvi Kristove.

Idućeg dana sudionici su u poslijepodnevnim satima hodočastili u svetište Majke Božje Bistričke. (caritas.ba/ika)


long