YourJob regionalni susret održan u Tirani


Caritas Bosne i Hercegovine je zajedno s partnerima iz regije sudjelovao na sastanku u Tirani od 27. do 29. listopada 2021. godine u okviru YourJob programa.

Jedanaest predstavnika Caritasa iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Srbije i Austrije sudjelovalo je na trodnevnom susretu s ciljem procjene utjecaja programa YourJob kroz dvije godine provedbe, planiranje procesa evaluacije kao i aktivnosti do kraja programskog ciklusa. Sudionici su razmatrali nastavak programa i planirali novi ciklus koji će biti prezentiran donatorima s početkom 2022. godine.

Tijekom susreta sudionike su posjetili don Antonio Luci, ravnatelj Caritasa Albanije i mons. Angelo Massafra, nadbiskup i metropolita Skadar-Pult i predsjednik Caritasa Albanije koji je uputio riječi zahvale, potpore aktivnostima za mlade u regiji kao i blagoslova za rad. Na susretu u Tirani ispred Caritasa Bosne i Hercegovine sudjelovali su gosp. Miroslav Valenta i gđa Sanja Horvat.

YourJob je regionalni program osnaživanja mladih pružanjem prilika za povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada. Projekt provode Caritasi u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Srbiji. Mladima program YourJob nudi orijentaciju, obuku, pristup pripravničkoj praksi i podržava poduzetništvo. Kroz savjetovanje, obuku, pripravnički staž i poduzetništvo podržano je više od 5.600 mladih ljudi u regiji, od kojih je više od 1200 mladih iz Bosne i Hercegovine.

Više informacija na www.caritas.ba, Facebook i Instagram YourJobBiH

(caritas.ba)


long